dinsdag 5 jun · 08:16

Drie topacts op de donderdag-avond van het Zomerfeest!

Wulf
De naam Wulf doet misschien nog niet gelijk een belletje rinkelen, maar de stem die erbij hoort ken je vast en zeker. Het is de stem van ‘Summer On You’, dé zomerhit van 2016 van Sam Feldt, Lucas & Steve, featuring Wulf. Nog maar net bekomen van dat enorme succes scoort Wulf ook als soloartiest hit na hit. Fris, luchtig en positief zijn woorden die passen bij de nummers ‘Mind Made Up’ en ‘All Things Under The Sun’.

Vorige week bracht Wulf zijn derde single uit genaamd ‘Switching Gears’. Het is wederom gelukt om emotie te combineren met een ijzersterke, catchy productie.
Zorg dat je een beetje op tijd op de Groenmarkt bent, want Wulf wil je niet missen.

HAEVN
Later op de avond is het de beurt aan HAEVN. Twee jaar terug stonden ze ook al op de Groenmarkt,destijds openden ze de avond voor The Kik en Danny Vera. HAEVN is een samenwerking tussen producer/songwriter Marijn van der Meer en filmscore componist/producer Jorrit Kleijnen. Hun unieke combinatie van cinematische melodieën en warme vocalen resulteerde in de indringende debuutsingle ‘Where The Heart Is’. Deze eerste samenwerking werd al snel opgemerkt door Volvo die het nummer gebruikte onder één van hun reclames, waardoor ‘Where The Heart Is’ in heel Europa bekend werd. Al snel werd een ander nummer van HAEVN gebruikt onder een reclame van BMW. Het succes zorgde voor een vliegende start van de jonge band. Met de komst van drummer David Broeders en gitarist Tom Veugen is de band compleet.

Waylon
Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk, geboren in Apeldoorn op 20 april 1980. Op 18-jarige leeftijd kreeg hij middenin de nacht een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, die hem uitnodigde naar Nashville te komen en met hem samen te werken. Na het overlijden van de Amerikaans countryzanger keerde Waylon in 2001 terug naar Nederland. In 2008 nam Waylon deel aan Hollands’s Got Talent, een jaar later bracht platenmaatschappij Univesal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown Label.

Zijn eerste single ‘Wicked Way’ bereikte in 2009 meteen de top 10 van de Nederlandse Top 40. Na het winnen van een aantal 3FM Awards besloot Waylon in 2014 Ilse DeLange mee te vragen naar het Eurovisie Songfestival. Als gelegenheidsduo The Common Linnets bereikten zij de tweede plaats. Het debuutalbum van hen samen getiteld: “The Common Linnets” verkocht wereldwijd 500.000 exemplaren.

2018 staat in het teken van het Songfestival, een nieuw album, uitverkochte shows in Ahoy en het optreden op de Gorcumse Groenmarkt!

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt bekend dat woensdag 22 augustus haar familieavond wordt, met Maan en Nielson op het podium en het vuurwerk Buiten de Waterpoort. Wekelijks zal de organisatie nieuwe artiesten bekend maken via haar website www.zomerfeest.nl en haar social media kanalen.