dinsdag 14 aug · 14:24

Voorzitter leeft ontspannen toe naar Zomerfeest.

Met het einde van de zomervakantie in zicht is het aftellen tot ook het Zomerfeest in Gorinchem weer losbarst. Van dinsdag 21 t/m zondag 26 augustus is de binnenstad wederom het terrein voor een week vol top amusement en gezelligheid. De organisatie Stichting Zomerfeest Gorinchem, verantwoordelijk voor de festiviteiten op de Groenmarkt, stelt deze editie haar nieuwe voorzitter aan u voor. Het bestuur heeft Ard Blom (47) naar voren geschoven om het stokje van Kees van Willigen over te nemen.

door Mike Rijnders

Van Willigen was negen jaar voorzitter van het Zomerfeest en kondigde vorig jaar aan zich te gaan richten op zijn politieke ambities met Democraten Gorinchem. Het bestuur nam zorgvuldig de tijd en met de nieuwe voorzitter is uiteindelijk voor een interne oplossing gekozen, gezien het feit dat Blom al drie jaar bij de Stichting actief was als penningmeester. Blom: ,,Vorig jaar heb ik al een beetje bij Kees in de keuken mogen kijken, zoals dat heet. Als voorzitter heb je voornamelijk een verbindende rol binnen de organisatie, iets wat Kees natuurlijk als een jas paste.” De kersverse voorzitter ziet dan ook geen reden om een heel andere koers te gaan varen. ,,Wij beschikken over een zeer stabiele organisatie met een sterke crew, het zit gewoon goed in elkaar. Waarom zou je dan iets drastisch willen veranderen? Het is juist de kunst om dat vast te houden.”

Over de woensdagavond van de editie van 2017 werd veel nagepraat en geschreven. Na een bezoek van de zeer populaire rappers van Broederliefde aan de Groenmarkt zwelde de kritiek aan. De rappersgroep trok zeer veel publiek, ook van ver buiten Gorinchem, waardoor er veel meer mensen richting de Gorcumse binnenstad kwamen dan verwacht. Zeer grote drukte leidde tot een rumoerige woensdagavond die uiteindelijk zonder grote incidenten verliep. ,,Dat was een leermoment voor ons. Ik ben trots op de manier waarop wij daar mee om zijn gegaan als organisatie. We zijn rustig gebleven en hebben in goed overleg overal een oplossing voor gezocht. Natuurlijk snap ik ook de kritiek of bezorgdheid van sommigen en deze mensen worden zeker gehoord. Na iedere editie evalueren wij de feestweek en zo is besloten om het vuurwerk te verplaatsen van zaterdag naar woensdagavond. Dit sluit prima aan bij het thema (familiedag, red.) van de woensdag en zo ontlasten wij de drukke zaterdag enigszins. Het is vooruit kijken en de leermomenten omzetten in iets positiefs. Wat betreft de afstemming met derden, denk ik dat wij nóg intensiever in contact moeten blijven met alle betrokken partijen. Daarnaast wordt de inbreng van de gemeente Gorinchem nog wel eens onderschat. Ik hoop dat men zich realiseert dat zonder de steun van de gemeente er geen Zomerfeest kan zijn.”

Tijdens zijn eerste editie als voorzitter kijkt Blom vooral uit naar de zondagmiddag. ,,Ik hoop dat we dan met zijn allen terug kunnen kijken op een perfect verlopen week met een relaxed sfeertje en veel lachende gezichten. Met het Zomerfeest hebben wij iets moois te koesteren in Gorinchem. Laten we ieders mening respecteren en vooral elkaar een mooi feest gunnen”, besluit Blom.