maandag 25 jun · 09:11

The Auratones zondag op podium Zomerfeest Groenmarkt

The Auratones komen zondag 26 augustus samen met de Nederlandse fluitist en toetsenist Thijs van Leer naar de Groenmarkt tijdens het Zomerfeest. ,,Terwijl de jeugd bijkomt van de avond ervoor, vult het plein zich zondagmiddag met een wat ouder publiek,” aldus de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt.

Nog een paar weken en dan is het weer tijd voor Zomerfeest op de Groenmarkt. Van dinsdag 21 augustus tot en met zaterdag 25 augustus staan er weer diverse topacts op de Groenmarkt. Elke week wordt in De Stad Gorinchem een deel van het programma bekend gemaakt.

De muziek van The Auratones laat zich het beste omschrijven als groove-jazz met swingende beats. Inmiddels heeft de band een enorme live reputatie opgebouwd in de jazzscene. Hun optredens hebben een enorme drive en ze spelen met passie en humor. The Auratones werken vaak samen met gastmuzikanten zoals Gerard Presencer, Candy Dulfer en Boris Titulaer. Op zondag 26 augustus treden zij op met Thijs van Leer.

Thijs van Leer was samen met de gitarist Jan Akkerman een van de bekendste leden van de band Focus en maakte enkele succesvolle soloalbums.

Trompettist bij The Auratones is Gorcumer Cees Trappenburg. Hij was het ook die de organisatie van het Zomerfeest enkele jaren geleden over The Auratones tipte.

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt bekend dat woensdag 22 augustus haar familieavond wordt, met Maan en Nielson op het podium en het vuurwerk Buiten de Waterpoort. Op donderdag is het de beurt aan Wulf, HAEVN en Waylon. Vrijdagavond wordt gevuld door de dj’s Tim van Werd, La Fuente en Freddy Moreira. Dinsdag richt zich op een jeugdig publiek met Oakmadness, Het Feestteam, De Lievelings Dj’s van je Zusje en Lampegastuh.