dinsdag 13 jun · 08:36

Zomerfeest zaterdag – voor elk wat wils!

Dominic Graat
In 2015 stond zijn broertje Jordy op het podium op de Groenmarkt. Dit jaar is het de beurt aan Dominic Graat. In 2014 werd Dominic uitgeroepen tot beste opkomende party DJ van Nederland en dat hebben we vrijdag 19 mei tijdens Summer Start Dance kunnen merken. Dominic gaf toen een voorproefje van wat er zaterdag 19 augustus te wachten staat.
Tussen alle acts (Snollebollekes, Het Feestteam en Dansado & De Feestneger) zal Dominic zijn aanstekelijke setjes draaien.

Dansado & De Feestneger
Akram (De Feestneger) is zo gek als een deur, Joey (Dansado) kiest de juiste muziek voor het juiste publiek. Samen hebben ze al menig festival op z’n kop gezet.
De muziekstijl die ze draaien is een mix van Moombahton, House en R&B, maar ze zijn ook niets vies van een potje Freestyle. Na festivals als Paaspop, 7th Sunday, Hockeyloverz, WiSH Outdoor en Solar is het tijd voor de Gorcumse Groenmarkt!

Vuurwerk Brinkman
Eind december weet heel Gorinchem en omgeving de weg naar de Haarweg in Spijk te vinden. De potten, pijlen en knallers vliegen dan als zoete broodjes over de toonbank.
Als dank aan de stad biedt Vuurwerk Brinkman al sinds mensenheugenis het vuurwerk aan op de zaterdagavond van het Zomerfeest. Ook dit jaar zal het een drukte van belang zijn op de stadswallen, Buiten de Waterpoort en op de dijk. Niet alleen in Gorinchem, maar ook aan d’n overkant.

Wekelijks maak de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt een deel van haar programma bekend:
· dinsdag 15 augustus: Oakmadness, Puinhoop Kollektiv, Stepherd & Skinto en Jonna Fraser
· woensdag 16 augustus: Paul Sinha, Diggy Dex en Broederliefde
· donderdag 17 augustus: Stillmode, Rondé, Douwe Bob
· vrijdag 18 augustus: Tim van Werd, DubVision, Julian Jordan
· zaterdag 19 augustus: Snollebollekes en Het Feestteam
· zondag 20 augustus: Zuco 103