Selecteer een pagina

Gorinchem, Een stad vol mogelijkheden

“Afgelopen weekend genoot ik samen met mijn vrouw van de film La Belle Epoque in de BuitenBios van het IFFG, op de terugweg op de fiets zagen we in de verte nog de lichten van de Silent Disco  van FestiWal op de Bagijnenwal. Komende week is er het ZomerTerras, dat we als Stichting Zomerfeest Gorinchem ook in een korte tijd hebben neergezet.  Ik realiseerde me dat het toch maar prachtig is dat er in onze stad zoveel georganiseerd wordt. Ook in een periode dat het veel minder vanzelfsprekend is”.

Het organiseren van een evenement dat voldoet aan de strenge regels van het RIVM om verspreiding van het corona-virus te voorkomen, kost veel tijd en energie. Het uitdenken en verwezenlijken van een plan om zoveel mogelijk inwoners van Gorinchem weer eens van live muziek te laten genieten onder het genot van een drankje en een hapje vergt ook nog een dosis creativiteit, het doorbreken van gebaande paden.

Ik ben er trots op dat het ons is gelukt om een plan bij de veiligheidsdiensten neer te leggen, wat na bestudering slechts op detailpunten hoefde te worden bijgeschaafd. We zijn als organisatie met een blanco papier begonnen en gekeken hoe we op een veilige en zorgvuldige manier live-muziek op het podium ten gehore kunnen brengen.

Zoals we eerder hebben aangegeven, hebben we dit jaar besloten om niet actief naar sponsoring te zoeken, we weten hoe zwaar veel van onze sponsoren het in deze hebben of gehad hebben. We vertrouwen erop dat de Gorcummers het, door hen gefinancierde, Zomerfeest zo waarderen dat jullie dit jaar voor dat kaartje een klein bedrag van  € 6,50 voor over hebben. Heb je nog geen kaartje gekocht? Kijk even op zomerfeest.nl/tickets  Zie het ook als een blijk van waardering voor jarenlang Zomerfeest, gefinancierd door onze sponsors.

Komende week, van donderdag tot en met zondag gaan we een unieke sfeer creëren op de Groenmarkt, een sfeer waarbij het hopelijk zal gonzen van de gezelligheid, gezelligheid waarbij jong en oud het einde van de vakantie “viert”. Het ZomerTerras wordt een mooie gelegenheid om met elkaar nog even na te praten over een bijzondere, maar prachtige zomer.

Ik hoop velen van jullie, op 1,5 meter, te mogen ontmoeten deze week op de Cabaretavond op donderdag, op de VrijMiBo, misschien wel bij Jazz tonen op zaterdagmiddag of lekker quizzen bij de PubPopQuiz.  Misschien Zaterdagavond bij M-Busch? Zondagmiddag sluiten we de zomer af met eerste de zachte tonen van Airto en Daniel Roos, maar voor wie er geen genoeg van krijgen sluiten we af met de Rock-tunes van Pitch! 

Het voorjaar was stroef voor ons allemaal, maar als ik dan zie dat in onze stad zoveel wordt georganiseerd, dan denk ik wat “Mooi, Gorinchem.. een stad vol mogelijkheden “

Ard Blom

Voorzitter Stichting Zomerfeest Gorinchem