Selecteer een pagina

Het zomerfeest is voor iedereen

Natuurlijk is het Zomerfeest het bekendst van de muziekoptredens op de Groenmarkt. Maar het zomerfeest is meer! Het zomerfeest is voor iedereen in Gorinchem en dus bieden we zoveel mogelijk variatie. Elke avond programmeren we een ander muziekgenre. De één komt graag op donderdag naar een grote band kijken, de ander komt graag naar het
feestprogramma op zaterdagavond. Om nog meer te bieden,
organiseren we ook de middagconcerten met bijvoorbeeld soul, gospel of jazz, tegenwoordig op zaterdag. Voor de mensen in de verzorgingstehuizen die niet naar ons toe kunnen komen organiseren we sinds 2001 het Zomerfeest T(e)huis.

Door de jaren heen is daarnaast op verschillende manieren een podium geboden aan lokaal talent. Vanaf 2013 verzorgden veel jonge talenten een aantal jaar samen een volledige show tijdens Talent@Gorcum. Wat langer geleden was er het Pop-Promotie-Project van café ‘t Amsterdammertje. De beste lokale bands mocht ook tijdens het Zomerfeest optreden. In 2011 hielden we onze eerste DJ-contest, toen gewonnen door Oakmadness.

Het Zomerfeest stopt niet bij muziek. Iedereen kent natuurlijk
het vuurwerk en de kindermiddag. Maar wist je dat  wij bijvoorbeeld ook gastheer zijn voor de kerkdienst en samenwerken met de bibliotheek. We hebben edities gehad met straattheater, met sportevenementen, vrijmarkt, kunstmarkt en er komt vast nog wel wat nieuws bij!