Selecteer een pagina

Dit jaar gaat het even anders dan anders. Zoals alles ongeveer in 2020. Tijd om je wat tekst en uitleg te geven. Als je dit goed doorleest, ben je weer helemaal op te hoogte.

Kaartverkoop
Voor het ZomerTerras 2020 zijn we vanuit de corona-maatregelen genoodzaakt om kaartverkoop te doen. Hierdoor komen er geen mensen zonder kaartje naar het evenement en kunnen we ook de persoonsregistratie goed inregelen. De specifieke richtlijnen brengen met zich mee dat we vanuit het oogpunt “verantwoord en haalbaarheid” keuzes hebben moeten maken die de kaartverkoop iets minder flexibel maakt dan we eigenlijk zouden willen. Je kunt per tijdslot maximaal 8 tickets bestellen. De kaarten kosten slechts € 7,50 per persoon, dat is inclusief € 1,- reserveringskosten en € 1 – statiegeld voor je Hardcup (zie hieronder)

Tijdslot van 2 uur
Het evenement is uitgespreid over 11 verschillende tijdslots, verspreid over 4 dagen. Je koopt een kaartje voor een specifiek tijdslot. De poort gaat open 20 minuten voor aanvang van het specifieke tijdslot open en bij het eindigen van je tijdslot, wordt je verzocht het terrein weer te verlaten.

2 tijdslots achter elkaar
Uiteraard is het mogelijk om kaartjes te kopen voor 2 tijdslots achter elkaar. Om organisatorische redenen, vanuit specifieke richtlijnen waar wij ons als evenement aan moeten houden, vragen wij je om na het eerste tijdslot het terrein even te verlaten en je weer aan de (juiste) poort voor het volgende tijdslot te melden. Bedankt voor je hulp!

Vakindeling
Om de bezoekersstromen te verdelen is het plein in 4 compartimenten/vakken verdeeld. Ieder vak heeft zijn eigen letter en kleurcode. Ieder vak heeft ook zijn eigen ingang. Wij vragen je om duidelijk te kijken op je ticket in welk vak je zit en via welke poort je het plein op kan. Wij wijzen je er even expliciet op dat het niet is toegestaan om op het plein naar een ander vak toe te lopen “om even iemand gedag te zeggen”.

Joris en de Draak
Met het theaterstuk Joris en de Draak willen we een uniek theater gevoel op de jongste jeugd overbrengen. Om dit mogelijk te maken, hebben we wat specie maatregelen genomen. Zo worden de achterste rijen niet verkocht, omdat die te ver van het podium liggen. Is er een groot scherm, waarmee we de voorstelling   voor iedereen ook in close-up kunnen weergeven. Tenslotte zal kinderen tot en met 12 jaar bij het begin van de voorstelling de mogelijkheid gegeven worden om zelfstandig (zonder ouders) vooraan in het speciale kindervak plaats te nemen.
Kinderen tot 2 jaar mogen (uiteraard) op schoot zitten bij de ouders, vanaf 2 jaar is een kaartje nodig.

Registratie
Bij het kopen van je kaarten, vragen wij je om persoons- en contactgegevens van alle personen waarvoor je een kaartje koopt te verstrekken. Het gaat om naam, e-mailadres en telefoonnummer van alle bezoekers. Dit is niet alleen om de bestelde tickets later per mail naar je toe te sturen, maar ook om eventueel contactonderzoek door de GGD mogelijk te maken. Om die reden zullen wij deze gegevens ook bewaren tot 14 dagen na afloop van het evenement.

Tafelkeuze
Het terras is zo gemaakt dat je keus hebt tussen tafels voor 2 personen en 4-personen indien je gezelschap bestaat uit leden van één huishouden, of wanneer iedereen jonger is dan 18 jaar en 3-persoonstafels voor vrienden. Hierbij is bij de tafels voor vier personen onderscheid tussen hoge en lage tafels. Tussen alle tafels zit (tenminste) 1,5e meter afstand.

Uiteraard kun je met 4 (of meer) personen meerdere tafels tegelijk boeken, waardoor je toch bij elkaar zit. We wijzen je er wel op dat het niet is toegestaan om tafels of stoelen te verplaatsen en dichter bij elkaar te zetten. Ben je met een ongelijk aantal? Boek dan een extra tafel. We kunnen helaas geen losse stoelen verkopen. (Voorbeeld: Bij 5 personen boek je twee tafels voor 3 personen of drie keer een 2-persoonstafel).

Onderstaand vindt je de tafel indeling per vak:

VAK A:

VAK B:

VAK C:

VAK D:

Statiegeld Hardcups
Bij een terras hoort een heerlijk drankje! Het is op een evenemententerrein niet toegestaan om glaswerk te gebruiken, daarom hebben we gekozen voor herbruikbare hardcups. Op elke cup zit statiegeld. Bij het kopen van je tickets betaal je automatisch het statiegeld voor de bekers. Eén statiegeldtoken is één euro, per bezoeker, per tijdvak. Bij het betreden van het terrein krijg je een statiegeld token (statiegeldmunt). Deze token lever je in bij de eerste keer dat je drankjes besteld. Net zoals met bierkratten, is je hardcup daarna weer één euro waard. Deze cup, of je statiegeldtoken, kun je bij het verlaten van het plein inleveren en deze doneren aan een goed doel of de euro retour ontvangen. Let op: Heb je bij het bestellen van je drankjes geen tokens meer of hardcups die je kunt inwisselen? Dan reken je het statiegeld van de cup af tegen het tarief van een extra consumptie. Je ontvangt de extra waarde niet retour bij inleveren van deze cup. Zaak dus om goed op je token en cups te letten.

Wachtrij en placeren
“Wait here to be seated” Bij het kopen van je tickets heb je een tafel en stoelen gereserveerd. Deze is voor jou en jou alleen. Je kunt pas het terrein betreden als je groep compleet is; kom samen en op tijd! We hopen dat je ons wilt helpen om het ontvangst en placeren (begeleiden naar jouw plaats) zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen. De poort gaat 20 minuten voor aanvang van het tijdvak open. Als je moet wachten bij de poort, vragen wij 1,5e meter afstand te houden in de wachtrij. We stellen je de noodzakelijk gezondheidsvragen bij de poort en overhandigen je de statiegeldtoken. Eventueel kunnen tassen nog worden gecontroleerd, zo ook je kaartje natuurlijk. Daarna begeleiden we je naar je tafel. We vragen je om zo snel mogelijk te gaan zitten, zodat we ook de andere bezoekers zo snel mogelijk op hun plaats kunnen brengen en zo min mogelijk “loop” in de paden hebben. Natuurlijk wordt je zo snel mogelijk voorzien van een drankje!

Check HIER de huisregels